Tidenes beste 17. mai

Dagens startet rett før åtte, Jeg var nigira, smatt inn i bunaden, og beundret det fine, bølgete håret mitt. Så gikk jeg ut i det nydelige været, stilte meg spent opp på Karl Johan og ventet på at Hans Majestet Kongens Garde skulle marsjere forbi. Ingen ringere enn min bedre halvdel hadde fått æren av å briljere alene med sine drillferdigheter på direktesendt tv, og ikke minst hundrevis av gira togtilskuere. Og for en opptreden! Både kjæreste, mor, bror, "svigermor" og "svigermors" kjæreste oste av stolthet etterpå. 

 Og da drillen var ferdig var det på tide med gatevals. Og nei, ikke sånn klein dans når man holder på å gå på noen på gata, og ingen veit hvilken vei de skal gå. Neida, skikkelig vals. Med drillgardister. Og jeg skulle selvfølgelig danse med solodrilleren selv, alt annet var utelukket. Så jeg spradet alene ut på Karl Johan, og tok tak i gutten. Og for en fryd det var å danse med denne kjekkasen. Og litt ekstra stas er det jo å bli observert på tv. Videre gikk turen til Vapiano med deilig salat, og velsmakende øl. Her prøvde jeg å overleve varmen i bunad, og det var så vidt det gikk. Og da trodde jeg det verste var over. Helt til t-banen sto for tur. Etter å ha stått i en uutholdelig kø, ble jeg presset inn i en uutholdelig full vogn. Med uutholdelige, svette mennesker. Og uutholdelige iskremgrisete barn, med uutholdelige ballonger som dunket meg i hodet. Boing, boing, boing. Vræl, splætt, skrik. Svette som renner på steder svette vanligvis ikke renner. Mangel på luft. Barnevogner som presser på fra alle kanter. Og så.. Luft. Frihet. Lykke. Endelig var turen over, og jeg var ankommet Huseby leir. Og sammen med kjærestens familie fikk vi se enda et drillshow, og heiet fram solodrilleren vår. "Henning, Henning, Henning!". 

Det hele endte med et slitent kjærestepar i sofaen, biff på bordet, og vin i glassene. Og katt på magen. Katter er fine dyr de. 

Hvordan var din 17. mai?

Ingen kommentarer

Mamsen

20.05.2014 kl.09:10

Helt super var min 17 mai!!! For jeg opplevde jo alt det fine du opplevde, helt til den svette trikketuren, den slapp jeg ;) Makan til flott gardist du har! :D

Skriv en ny kommentar

Anniken Aronsen

Anniken Aronsen

20, Oslo

Navnet er Anniken, byen er Oslo og tilværelsen er student.

Kategorier

Arkiv

hits