Hverdagsidiotene

Det finnes flere typer idioter. Du har kronidiotene, som ikke duger til noe som helst. Så har du cyberidiotene, som spyr ut kommentarer på alle VGs nettsaker, med sin improviserte norsk, og motstridende meninger (om alt). Dette er kun et lite knippe av idiotkategoriene store deler av menneskeheten kan plasseres i, men er det en gruppe idioter som er faretruende stor, er det hverdagsidiotene. Du vet, de som bare får deg til riste på hodet, og sende dårlige vibber mot. Hvis du fortsatt ikke er overbevist, har jeg samlet fire forskjellige hverdagsidioter, og jeg garanterer deg at du kjenner dem igjen. Sannsynligvis er du også en av dem. 

Den paniske kollektivtransport-idioten
Du vet den tiden på morgenen, hvor de fleste av oss har litt hastverk? Vel, det er noen smartinger der ute som har funnet løsningen på problemet: Å reise seg opp for å stå de siste fem minuttene før bussen/trikken/banen/toget stopper. Eller rettere sagt, de som brøyter seg panisk gjennom trengselen for å komme først ut. De står der og vingler i takt med svingene, og nesten brekker nesa før kjøretøyet har stoppet. Gratulerer, du sparte nesten tre sekunder. 

Bilde fra google.

Den stressa først-inn-på-t-banen-idioten
La oss holde oss til disse idiotene som fremtrer i kollektivtransporten, i enda et punkt. Det finnes én uskreven regel på t-banen, og det er: «Still deg ved siden av dørene, og vent til de som skal av, har kommet ut». Det er ikke så veldig vanskelig å huske. Men så finnes det altså disse hverdagsidiotene, som allikevel skal presse seg gjennom folkemengden i frykt for å ikke komme seg inn i vogna. Det er omtrent like meningsfylt som å prøve å stikke fingeren i rumpa mens du driter.

Den som smiler til deg i døkoen
Hvis det er en ting folk kan spare seg for, så er det hvilken som helst form for kommunikasjon i dokøen. Her kommer man og skal nyte den avslappende tilværelsen på do, og la kroppen gjøre sitt, også er det en tulling som finner på å søke blikkontakt, og utvise noe han tror er en hyggelig gest. Det ekke det veitu. Idet blikkene møtes, og han gir fra seg et glis, er det omtrent det samme som å si: «Jaså, du skal inn dit du ja. Hva er dine hensikter med dette besøket? Er du her ofte eller?». Seriøst, jeg skal kvitte meg med avfallsstoffer, la oss ikke erkjenne hverandre i dette øyeblikket.


Bildene er fra google.

Den som tar med seg barnevogn i klesbutikken
Ok, la oss ha en ting klart. Den barnevogna på Zara, en lørdag, den gagner verken ungen din, deg, eller noen andre. For det første, så har ikke ungen din spesielt glede av å bli klemt gjennom folkemengder, fordi du er på jakt etter å samle inn den nye vintergarderoben. For det andre, ingen synes det er dritsøtt at du har tatt med deg skrikerungen og barrikadert den allerede trange plassen. Får du ikke noen til å passe ungen når du skal svi kortet for fornøyelsen sin skyld, så får du holde deg hjemme. Litt selvinnsikt må det da gå an å samle sammen.

Hvilke hverdagsidioter vet du om?

3 kommentarer

Agnete Jensen

26.11.2014 kl.21:17

Haha mye sant her! :)

Mamma

26.11.2014 kl.22:30

Hahaha. Slipper unna det meste her da, i en sovende liten sørlandsidyll :)

Hanne Sophie

26.11.2014 kl.23:17

Huff kunne ikke kjent meg mer igjen, hilsen en osloborger..

Skriv en ny kommentar

Anniken Aronsen

Anniken Aronsen

20, Oslo

Navnet er Anniken, byen er Oslo og tilværelsen er student.

Kategorier

Arkiv

hits